keskiviikkona, maaliskuuta 19, 2008

Windows XP 64bit dvd-rom ongelma

Törmäsin aikamoiseen ongelmaan 64bittisen windows xp:n kanssa, nimittäin kun kytkin koneeseen dvd-aseman, niin mikään cd/dvd-asema ei tämän jälkeen suostunut toimimaan. Olin aikaisemmin käyttänyt ulkoista usb-asemaa ja tämäkään ei suostunut toimimaan, myöskään
mitkään firewire asemat eivät toimineet.

.

Device manager herjasi asemasta jotain virhettä, tarkemminkatsoessa se valitti ajureista.



Ongelmaa vaan pahensi se että olin päivitellyt edestakaisin ties mitä emolevyn piirisarjan ajureita ja muitakin softia, eikä ollut selvää että minkä teon jälkeen asemat lakkasivat toimimasta. Kirosin tätä ongelmaa hyvin pitkään, kunnes tänään löysin internetin piiloista muitakin ihmisiä joilla oli ollut samanlainen ongelma, ja ennenkaikkea löysin ratkaisun kuinka ongelma korjataan.

Poistamalla rekisteristä seuraavasta paikasta HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E965-E325 -11CE-BFC1-08002BE10318}
kaikki "Upperfilters" ja "Lowerfilters" arvot ja käynnistämällä koneen uudelleen ongelma ratkesi.

Ilmeisesti ongelman voi myös korjata asentamalla Gearsoftwaren ajurit, mutta itse en lähtenyt tätä kokeilemaan koska ensimmäinen vinkki korjasi jo ongelman.

Ilmeisesti koko ongelma alkoi ainoastaan siitä että lisäsin koneeseen toisen aseman usb-aseman lisäksi, huh... ihmejuttuja.

lähde

Ei kommentteja: