tiistaina, toukokuuta 25, 2010

Technics sl-1200mk2 tonearm ongelmia

Tilasin ebaysta uudet osat teknariprojektiini ja olen vielä rutkasti voiton puolella suhteessa siihen että olisin ostanut uuden taikka käytetyn toimivan teknarin. Hintaa tällä hetkellä hitusen alle 150 euroa ja kaikki osat mitä toimivaan teknariin tarvii, pitäisi nyt löytyä.


Uudet osat ja vanha tonearm

Ihme kyllä Islannin tulivuoren ilmatilan häiriköinti ei hidastanut airmailiani millään tavoin, mutta pahaksi onneksi tonearmin sisällä olevat johdot olivat joko vaurioituneet siinä vaiheessa kun niitä on sinne laitettu, tai tonearm on heilunut postipaketissa jotenkin niin että johdot ovat rispaantuneet.


Uusi ja vanha tonearm vielä vierekkäin, uudessa tonearmissa myös neulapaino kiinni.

Käytännössä huomasin tämän tylysti niin että kun nostin tonearmin paketistaan syliini tippui pieni pätkä mustaa maadoitusjohtoa. Joten ennenkuin tonearmia voi alkaa kiinnittämään, piti maadoitusjohto korjata.

Onneksi leikin aikaisemmin rikkinäisen tonearmin kanssa joka tuli teknarin mukana ja purin koko varren ihan pieniin osiin. Tästä oli nyt todella paljon hyötyä sillä tiesin tismalleen mihin kohtaan maadoitusjohto tulisi. Joskus olen myös ajatellut että voisin rakentaa oman levarin, mutta olen pikkuhiljaa luopumassa ideasta, mutta sen sijaan kiinnostuin aiheesta rakentaa vinyylipesuri... no takaisin asiaan:



Kuvaa tonearmin alapuolelta, teippasin tonearmin ehjät johdot jotta ne eivät karkaa mihinkään.

Tonearmin sisällä kulkee neljä johtoa ja putken päässä on pieni metallinen pala johon maadoitusjohto on kytketty, jouduin siis ottamaan tämän palan irti johon juotan uuden maadoitusjohdon.


Putken vieressä on pala johon maadoitus kytketään, pala on rikkinäisestä tonearmista.

Irrotin palan varovasti pihdeillä putkesta ja putsasin vanhan johdon rippeet siitä mahdollisimman hyvin pois. Ennen kuin aloitin uuden johdon juottamisen, pujotin johdon läpi tonearmin kiinnityskohdista koska johto oli helpompi pujottaa paikoilleen näin.



Uusi maadoitusjohto juotettu.

Valitettavasti juuri kun luulin että olin saanut koko homman tehtyä huomasin että yksi äänirasialle menevistä johdoita oli myös rispaantunut, joten päädyin siihen että käyn ostamassa uudet johdot kokonaan, ja laitan tonearmin kasaan ja odottelemaan siihen asti.

Sillä aikaa voisin tosin korjata ainakin virtanapin ja yrittää kehittää jonkin tavan laittaa tonearmin kiinnittimen paikoilleen.



pätkäisen maadoitusjohdon sitten oikean kokoiseksi kun muut johdot on vaihdettu..

Jatkoa luvassa!

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Aika veikeita virittelyja sulla :D

Blogilistan paivitys on kyl tarpeessa, vaihdoin Wordpressiin. :)

http://sissadora.wordpress.com/ (jos siis haluat linkittaa ;) )

anacron kirjoitti...

Joo mulla on näitä virittelyjä yks huone täynnä!

En oo vielä kerenny vaihtaa tota sun linkkiä, vaihoit osoitetta ehkä kaks kolme päivää sitten? :D

Anonyymi kirjoitti...

Jooh, mut tassa vilinassa paatin sit korjata kaiken mahdollisen osottamaan oikeeseen suuntaan ;) Varsinkin kun taa WP-blogi tulee olemaan paivittaisessa kaytossa.

Avaruuskänni kirjoitti...

pitäs kans ostaa teknarit. Et sattumoisin satu tietää mikä levarissa voi olla vikana jos se levylautanen pyörii hitaasti eikä välillä lähde valoa myöten päälle?

anacron kirjoitti...

markonomi: eiköhän toi mee elektroniikan pikkiin, mutta sen tarkempaa on mahdoton sanoa noin pienellä viankuvauksella. voi olla myös monen asian yhteensattuma