lauantaina, elokuuta 09, 2008

Acer aspire one

Noniin muutama sananen tästäkin miniläppäristä.
Acerin Aspire one on yllättävän edullinen verrattaen muihin miniläppäreihin. acer one sisältää myös atomin prossun, joka oli sinänsä houkuttelevampaa kuin esim eee-900:n ostaminen, sitä 901 mallia odotellessa.


Acer Aspire one A110-A (linux-versio)

Loppupeleissä kuitenkin selkeni että miksi hinta on niin halpa. Pullonkaulana läppärissä toimii ehdottomasti pahiten sen ssd-kiintolevy, joka on aivan luokaton. En ole koskaan havainnut että kiintolevy oikeasti vaikuttaisi niin paljon koneen toimintaan kuin tässä koneessa. aivan älytöntä että acer ei voinut panostaa sen verran tuohon levyyn että siitä olisi saatu vähintäänkin yhtä nopea kuin eee:n 701:stä, joka muuten todellakin voittaa tämän koneen tehoissa miten päin vaan.

Tosin, tämä on ehkä ensimmäinen kone acerilta johon olen muuten ollut todella tyytyväinen. kovalevyn voi itseasiassa vaihtaa, se ei ole mitenkään juotettu kiinni emolevylle. jolloin koneesta tulee varmastikkin huomattavasti tehokkaampi ja varteenotettavampi vaihtoehto. kovalevyn voi vaihtaa esimerkiksi muistikortinlukijaan tai 1.8" kovalevyyn joita löytyy mm. ainakin vanhemmista ipodeista (niistä möhkömmistä). Koneessa on toki kaksi kortinlukijaa johon voi laittaa nopeaa SDHC-muistikorttia tai vastaavaa, jos ei konettaan halua repiä palasiksi.


Luonnollisesti kone piti avata ja vähän kikkailla...

Koneesta on myös julkaistu windows-versio joka itseasiassa sisältää 120G 1.8" kiintolevyn ja 512mb enemmän muistia, hintakin on toki kalliimpi, mutta jos olet ajatellut hankkia tätä konetta, hanki ehdottomasti windowsversio, vaikka et windowssia käyttäisikään loppupeleissä.


Sisuskalut eivät ole kovin kummoiset..


1.8" hitachin kovalevy jonka yläpuolella alkuperäinen "ssd-kiintolevy"
joka on todellisuudessa vain piirilevy johon on juotettu muistipiirejä...

otin myös hieman kirjoitustestejä bonnie++:llä ubuntussa jos jotain kiinnostaa:
kovalevynä koneessa oli siis näissä se alkuperäinen ssd-levy (Samsung P-SSD 1800)
näitäkin on siis kahta mallia joista tämä samsung on nopeampi.

Ubuntu hardy päivitettynä jfs partitiolla ilman swappia.
Version 1.03b       ------Sequential Output------ --Sequential Input- --Random-
-Per Chr- --Block-- -Rewrite- -Per Chr- --Block-- --Seeks--
Machine Size K/sec %CP K/sec %CP K/sec %CP K/sec %CP K/sec %CP /sec %CP
vehicle-001 1G 4267 31 5106 5 3954 2 13580 78 37725 12 1356 16
------Sequential Create------ --------Random Create--------
-Create-- --Read--- -Delete-- -Create-- --Read--- -Delete--
files /sec %CP /sec %CP /sec %CP /sec %CP /sec %CP /sec %CP
16 605 4 +++++ +++ 288 2 176 3 +++++ +++ 63 0
vehicle-001,1G,4267,31,5106,5,3954,2,13580,78,37725,12,1355.8,16,16,605,4,+++++,+++,288,2,176,3,+++++,+++,63,0
sama kuin edellinen mutta xfs partitiolla.

Version 1.03b       ------Sequential Output------ --Sequential Input- --Random-
-Per Chr- --Block-- -Rewrite- -Per Chr- --Block-- --Seeks--
Machine Size K/sec %CP K/sec %CP K/sec %CP K/sec %CP K/sec %CP /sec %CP
vehicle-002 1G 8229 51 6331 4 8974 9 14870 85 38269 14 827.0 14
------Sequential Create------ --------Random Create--------
-Create-- --Read--- -Delete-- -Create-- --Read--- -Delete--
files /sec %CP /sec %CP /sec %CP /sec %CP /sec %CP /sec %CP
16 332 7 +++++ +++ 462 9 298 6 +++++ +++ 55 0
vehicle-002,1G,8229,51,6331,4,8974,9,14870,85,38269,14,827.0,14,16,332,7,+++++,+++,462,9,298,6,+++++,+++,55,0


Jos joku sattuu omistamaan kyseisen koneen, olisin kiinnostunut kuulemaan tuloksia ext2 ja ext3 partitioiden bonnie++ tuloksista (kiintolevy version kera)
Mutta Eipä tästä sen kummempaa, luovun todennäköisesti kyllä tästä koneesta ja hankin tilalle jotain hyödyllisempää

maanantaina, elokuuta 04, 2008

Assembly 08

Noniin, jälleen kerran tuli assemblyt vietettyä. Tässä vähän raportointia tämänvuotisesta.

Valmistauduin assyille tietenkin rakentamalla konepaikka simulaattorin!

assembly simulaattori v.1

pöytä on jo ties kuinka vanha, mutta päätin hieman päivittää sitä toveri soodan avustuksella. Sooda siis rakensi minulle lediviritelmän jonka aioin integroida pöytääni. Tämän lisäksi lisäsin pöytääni vielä halogeenivalot ja uv-valot.


lediviritys (soodan kuvia)

Ajatuksena itselläni oli että voisin rakennella oman nickkini ledeillä valaistuna, lopputulos onnistui paremmin kuin osasin edes odottaa. Kiitokset tästä siis vielä soodalle.


Rakensin kirjaimet paperista, ledien on tarkoitus hohtaa kirjaimien sivusta, eikä suoraan itseäni silmiin, joten tein etupalat paksummasta valokuvapaperista, josta ledit kuitenkin hohtivat ikävästi läpi. Ensivuodelle teen tekstistä uuden version, ja laitan kirjainten sisään askartelufoliota joka heijastaa turhan valon reunoille, eikä päästä sitä läpi vääristä kohdista.


Kirjaimet tulivat kiinni maalattuun pleksiin jonka hankkiminen jäi vähän turhankin viimetippaan, koko projekti itseasiassa sijoittuu vain muutamia päiviä ennen tapahtumaan. kiitokset pleksistä faijalle. Maalasin pleksin takapuolelta mustalla maalilla, joka tuli hieman hutaistua, mutta ei onneksi päästänyt valoa läpi.


Alkaa näyttää valmiilta.


Tältä se sitten suunnilleen näytti, ledeissä oli vaikka mitä ritariässä -animaatiota ja vilkkumista, mutta sitä on vähän vaikea saada yhteen kuvaan. Kuva on otettu pitkällä valotuksella joten valot eivät näytä ihan luonnollisilta, kirjaimetkin hohtavat edestä enemmän kuin oikeasti, uv-valo varsinkin taltioitui hyvin pitkällä valotuksella, paikanpäällä se tuskin näkyi edes.

Rakensin myös kaverilleni unitille parit assembly standardisoidut pöydät (80cm)


Nämä on rakennettu ennen kuin aloin edes virittämään omaa pöytääni, joten aikaa oli vielä ainakin 4 päivää tässä vaiheessa.


Jouduin hätäisesti virittämään jotkut sivutuet pöydille, nämä ovat erittäin hyödylliset, tukevoittavat pöytää aivan uskomattoman paljon.


viritin pöytiin myös kiinnikkeet (näitä on siis kahdet) sisäjalkoihin, näin pöydät pysyvät varmasti yhdessä ja tukevoituvat entisestään.

Olisin vielä halunnut öljytä pöydät, mutta kuivuminen kestäisi liian kauan, ja hajukin on aika tujakka, varsinkin kun ollaan menossa isoon tapahtumaan, tämä tuli jättää väliin.

Sitten rakentelusta itse tapahtumaan:
Jotenkin tuntuu että porukkamme on vanhenemassa pelottavaa vauhtia, jengiä on entistä vähemmän, mutta tänävuonna panostimme ulkoasuun enemmän kuin koskaan, saimme lippummekin jälleen näkyville.


Nakkiservo -kanavan lippu, tehty kahdesta lakanasta joskus vuonna nakki.


konepaikkojen virittelyjä, kuvassa joku random bd:n kaveri, unit ja blackdove (vasemmalta oikealle.)
Tarjosimme myös mahdollisuuden pelata stepmaniaa eli tanssipeliä kaikille halukkaille, valitettavasti padit olivat aika huonossa kunnossa ja en itse kauheasti jaksanut niillä pelailla, pitää jossain vaiheessa alkaa viritellä niitäkin. Telkkaria tuli myös käytettyä metal slugin tahkomiseen, ehdottomasti yksi assyjen kohokohtia.


Terveiset näille kavereille, jäin kyllä vielä kaipaamaan niitä ledimoduleita mistä oli kovasti puhetta. oli ihan mielenkiintoista tutkia millaisia rakennelmia muut olivat pöydilleen virittäneet, tuntuu toisaalta hassulta että nykyään kiinnostaa enemmän nämä viritykset kuin mitkään demot ja pelit tapahtumassa.


Tämänkaltaisia virityksiä oli tänävuonna entistä vähemmän, huolestuttavinta oli että itselläni oli ilmeisestikkin paikan ainut lediviritelmä!

En tiedä oikein johtuuko se siitä että olen vanhenemassa, vai siitä että assemblyiden väki jatkuvasti nuorenee ja scenettäjät katoavat, mutta tuntuu vahvasti siltä että tapahtuma on menossa alamäkeen, ja jotain pitäisi tehdä pikaisesti, mutta tämän toteuttaminen on kyllä iso haaste ja toivottavasti siinä onnistutaan. Itse aion ainakin panostaa ensivuodelle vielä enemmän.
(lisää lediviritelmiä luvassa jne.) Tässäpä taisi olla ne tärkeimmät raportit omalta osaltani


Kiitokset jälleen kuitenkin hienosta tapahtumasta, ensivuonna nähdään.
täältä löytyy vielä loputkin assyilla ottamani kuvat.

Terveiset myös ping-chanille jos joskus tätä sattuisi vaikka lukemaan, pop'n music pelasti yhden koomatun päivän.